De draak in het trollenfort

De draak in het trollenfort (c) HANS KRILL

Zo ook Kraterum, een oude bergdraak uit het koude zuiden van Ofelië. Als de winters erg streng waren, ontvluchtte hij altijd zijn grot in de Vulpen, en trok hij naar warmere streken in het midden of noorden van het eiland. Daar deed hij zich tegoed aan vee, grotere huisdieren en te trage kinderen en bejaarden. Ook roofde hij goud en zilver en edelstenen, want daar zijn draken dol op – ook dat weet je denk ik wel.

Maar ditmaal lieten de Ofeliërs zich niet meer intimideren door de draak. De maat was vol; we hebben genoeg dieren verloren aan dat monster, riepen de mensen. En al heb je weinig aan te trage kinderen en bejaarden, ze laten opeten gaat toch echt te ver! Koning Hapseflaps de Vierde schakelde onmiddellijk de befaamde Gardianen in, die de achtervolging inzetten.

Kraterum vluchtte, maar werd weer opgespoord, vluchtte weer, en werd weer opgespoord, en zo verder. Tot hij, ver over de grenzen van het Hapseflapse rijk, in de onherbergzame Kruimelwatervallei, een oud fort vond om in te schuilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *